Читај ми!

Трећи дан скупштинске расправе о ребалансу буџета – полемика власти и опозиције и о КиМ, рафалима, Експу

Посланици Скупштине Србије данас су трећи дан расправљали о Предлогу о ребалансу буџета, којим су у односу на иницијални план с почетка године предвиђени приходи већи за 133 милијарде динара, а расходи за 193 милијарде. Посланици владајуће коалиције поновили су да ће се средства определити за приоритетне пројекте, док је опозиција наставила да критикује расходе који се односе на Експо и ново задуживање.

Други дан расправе о ребалнсу буџета у српском парламенту обележиле су полемике између представника власти и опозиције. Било је бацања Пословника, рекламирање повреда истог и дебате о темама ван дневног реда. 

Скупштински дан протекао је и у оштрој расправи између премијера Милоша Вучевића и опозицоног посланика Стефана Јањића о томе ко је крив за НАТО бомбардовање и о цени хране и шта заправо грађани једу.

Током расправе о ребалансу, посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута бацио је Пословник Народне скупштине, а посланик Српске напредне странке Дејан Булатовић је оценио да део опозиције жели да изазове инциденте.

Александар Јовановић је бацио Пословник током полемике са министром пољопривреде Александром Мартиновићем, а председавајућој Марини Рагуш рекао да га она крши. 

Посланик СНС Дејан Булатовић рекао је да Јовановић бацањем Пословника гађа директно у министре и, да је "добацио", неко од министара би био повређен.

Посланик Странке слободе и правде Борко Стефановић рекламирао је повреду Пословника јер председавајућа, како је рекао, није реаговала на то што је министар пољопривреде рекао опозицији да су непријатељи ове земље.

Укупни приходи предвођени ребалансом износе 2.173,3 милијарде динара, што је за 6,5 одсто више од иницијалног буџета, а пројектована стопа раста за 2024. годину износи 3,8 одсто БДП-а.

Између осталог, повећавају се средства за пољопривреду, а буџет за тај сектор износиће 7,3 одсто буџета, док је за капиталне инвестиције издвојено укупно 706,2 милијарде динара.

Такође, како је речено, издвајања за просвету већа су за 12 милијарди динара, за здравство 28,7 милијарди динара, док је буџет Министарства заштите животне средине већи за 3,1 милијарду динара.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи