Влада донела закључак којим се налажу мере министарствима везано за КиМ

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је, после посебне седнице Владе Србије, да је донет закључак којим се налажу активности и мере које морају сва министарства да примене у смислу правне и социјално економске заштите и активности и заштите Срба на КиМ, као и наших националних интереса.

На посебној седници Владе Србије разматране су мере везане за Косово и Метохију које је у петак представио председник Србије Александар Вучић.

"Конкретне задатке за имплементацију предствљених мера добила су сва министартва у циљу  заштите Срба на Косову као и да се они политички, економски и социјално оснаже. Кључна тачка седнице Владе је да се сва министарства ангажују на очувању имовине, да прогласимо Косово и Метохију територијом специјалне социјалне заштите, да се јачају институције, да идемо ка Скупштини Србије са захтевом да се нелегалним прогласе сви акти донети од проглашења тзв. независности", рекао је Вучевић.

Покренута процедура за враћање обавезног војног рока

Влада је такође усвојила закључак којим се налаже Министарству одбране да покрене процедуру за враћање обавезног војног рока у трајању од 75 дана.

Вучевић очекује да ће до краја следеће недеље бити усвојене и измене закона којим се укида суспензија служења обавезног војног рока.

субота, 14. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи