Читај ми!

Приштина, наводна крађа стоке као ратни злочин

Тужилац у случају против Томислава Пантића из Истока затражио је да му буде одређен судски притвор од месец дана, због сумње да је наводно учествовао у крађи стоке у селу Црнце код Истока, током ратних збивања 1999. године.

Томислав Пантић, стар 85 година, ухапшен је јуче у Истоку, где је живео до 1999. године и у који повремено долази, како би обишао и регулисао своје имање које су узурпирали Албанци.

Из полиције су након хапшења саопштили да је осумњичени наводно током сукоба на КиМ, у марту 1999. године, "у општини Исток, починио разна кривична дела, укључујући пљачку и уништавање имовине цивилног становништва".

Пантићев бранилац, адвокат Василије Арсић, каже да га терете за крађу 270 грла стоке, те да у случају нема другог осумњиченог.

“Оно што је изнео тужилац јесте без основа, ниједан сведок није поменут у овој ситуацији. Само је једна ситуација, да је он учествовао у неком догађају за који нема ни описа, ни датума, ни конкрентих радњи осумњичених. Ми као одбрана предложили смо меру кућног притвора са гаранцијом од 15.000 евра”, навео је Арсић након извођења Пантића пред судију за претходни поступак у суду у Приштини.

Арсић је рекао да тужилац сумњичи Пантића за ратни злочин, али је он уверен да ће доказати током поступка да његов брањеник није крив.

Пренео је да је Пантић у врло тешком здравственом стању, да је ноћас три пута био на прегледу код доктора, да је примио две венске инјекције за снижавање притиска.

Адвокат додаје да је све те разлоге навео као основ да судија донесе неку блажу меру.

Син ухапшеног Александар Пантић негирао је да је његов отац уплетен у радње за које га терете, истичући да је забринут, јер зна да му је отац у јако тешкој здравственој ситуацији.

“Често смо долазили, обилазили смо кућу, земљу, стан у Истоку. Кућа је у Црнцу. Мене су привели, али су ме привели у општини у Истоку, у полицију да дам изјаву. Мене и сина, млађег сина, који има 19 година. И онда су нас после сат времена пустили, а њега су директно довели овде у Приштину”, казао је Александар Пантић.

петак, 13. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи