Читај ми!

Челници Српске демократије пуштени из полиције после хапшења током боравка Аљбина Куртија у северном делу Косовске Митровице

Политички активиста и председник Српске демократије Александар Арсенијевић и потпредседник те странке Иван Орловић пуштени су из станице полиције. Они су претходно ухапшени у северном делу Косовске Митровице, због звиждања у пиштаљку током боравка Аљбина Куртија у том делу града. Претходно су из полиције најавили да ће им писати прекршајне пријаве.

Из полиције у Митровици су навели да је Арсенијевић ухапшен због ремећења јавног реда и да ће остати у станици до изрицања прекршајне казне када ће бити пуштен на слободу. Аљбин Курти је био у посети недавно отвореном ресторану брзе хране, чији је власник Албанац, на шеталишту у северном делу Митровице.

Из полиције су потврдили хапшење председника Српске демократије Александра Арсенијевића. Током хапшења, полицајци су ударали Арсенијевића.

Ухапшен је и потпредседник Српске демократије Иван Орловић.

Курти је претходно у пратњи сарадника, министра унутрашњих послова привремених институција Ђељаља Свећље у Лешку код Лепосавића положио камен темељац за градњу зграде полицијске станице.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наставља своју политику полицијске окупације севера КиМ градњом још једне полицијске станице у селу Лешак код Лепосавића, која не доноси ни сигурност, ни мир српском народу на овим просторима.

Претходно су, око поноћи у северном делу Косовске Митровице ухапшена четири младића српске националности.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару