Читај ми!

Петковић: Градња полицијске станице у Лешку директна претња преосталим Србима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наставља своју политику полицијске окупације севера КиМ градњом још једне полицијске станице у селу Лешак код Лепосавића, која не доноси ни сигурност, ни мир српском народу на овим просторима.

Петар Петковић истакао је да градња полицијске станице у Лешку представља директну претњу, застрашивање и провокацију преосталим Србима, преноси се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

"Ни по једној тачки споразума из Брисела, Приштина и Аљбин Курти немају право да на северу КиМ подижу своје моноетничке полицијске базе и полицијске полигоне којима желе да коначно протерају Србе са севера КиМ и заокруже своју политику етничког чишћења", навео је Петковић.

Чему служи Куртијева полиција на северу КиМ, напоменуо је Петковић, видело се и синоћ када су брутално претукли и малтретирали српске младиће, а потом их и ухапсили, те када су упуцали Милана Јовановића, Срећка Софронијевића и Драгишу Гаљка,  брутално претукли српску децу Дару и Кристијана, а таквих примера је још много. 

"Курти је зато данас и побегао од новинара и није смео да одговори ни на једно такво питање, јер и он и читава међународна заједница добро знају чему служе његове полицијске станице и базе на северу КиМ и да тамо нити је добродошао, нити има шта да тражи", нагласио је Петковић.

Петковић је истакао Срби ће у њему увек видети, оно што јесте, "насилника, узурпатора и прогонитеља". 

"Зна српски народ кроз своју тешку историју да ниједна тиранија није трајала довека, а наш народ ће кроз све недаће увек уз себе имати подршку своје државе Србије", закључио је Петковић.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару