Читај ми!

Путинов саветник: До краја септембра продужетак гасног споразума са Србијом

Саветник руског председника Антон Кобјаков рекао је за "РИА Новости" да би споразум о испоруци руског гаса Србији, који истиче у марту идуће године, могао да буде продужен до краја септембра.

Кобјаков је рекао да је на састанку с потпредседником Владе Србије Александром Вулином у среду у Москви посебно стављен акценат на питања продужења споразума о испоруци гаса између Москве и Београда.

Истакао је да постоји могућност да се споразум продужи током Руске економске недеље, која ће се одржати између 26. и 28. септембра у Москви.

Руски председник Владимир Путин је током састанка са Вулином у среду рекао да намерава да разговара о споразумима о испоруци гаса Србији, чији рокови истичу у марту 2025. године.

Подсетио је да Русија игра значајну улогу у снабдевању Србије енергентима на време и по веома добрим условима.

"Разговараћемо и о томе, постоје конкретне ствари које треба да се реше, мислим да наши уговори о снабдевању гасом истичу већ у марту 2025. године", рекао је Путин, после разговора с Вулином, преносe РИА Новости.

Међународни форум „Руска енергетска недеља 2024“ одржаће се и Москви од 26. до 28. септембра. Централна тема догађаја биће "Енергетска сарадња у мултиполарном свету“.

Гостујући на РТС-у, Вулин је рекао да ће о гасном споразуму разговарати двојица председника.

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару