Читај ми!

Тања Мишчевић на Бледу: Србија разуме значај дијалога

Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић изјавила је данас на Бледском стратешком форуму (БСФ) да наставак једностраних мера које спроводи Приштина према Србима на Косову и Метохији није европска вредност.

Министарка Тања Мишчевић је на панелу "Европа цела и слободна: Проширење као стратешки пројекат помирења" казала да Србија добро разуме значај дијалога за процес приступања Европској унији (ЕУ).

Истакла је да неће да улази у дискусију са министарком спољних послова привремених приштинских институција Доником Гервалом, али да сматра да је важно поштовати људска права, посебно мањинска, и да није европска вредност када се каже да ће се наставити са једностраним мерама. 

Доника Гервала, министарка спољних послова приштинских привремених институција на питање како коментарише упозорења међународних партнера да Приштина не координише одлуке са њима,казала је раније на Бледском стратешком форуму да је "Косово америчка и европска успешна прича" и да ће Приштина "наставити да отвара мостове јер они служе за спајање грађана, а не за раздвајање".

"Борићемо се тамо где видимо илегалне структуре и против криминала. То што радимо није провокација, а само постојање Косова као републике је провокација за наше суседе на северу", казала је Гервала.

уторак, 03. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару