Срби са севера КиМ покушали да дођу до својих радних места, полиција им није дозволила

Четврти је дан како полиција тзв. Косова држи у блокади зграде српских институција на северу Косова и Метохије. Запослени у ПИО фонду за Косово и Метохију, Косовско-митровачком управном округу, Центру за социјални рад и у просторијама Канцеларије за КиМ разишли су се након што су покушали да дођу до својих радних места јер им полицајци наоружани дугим цевима то нису дозволили.

На објекту у Северној Митровици, у којем су се налазили седишта Косовско-митровачког округа, ПИО фонда и Канцеларије за Косово и Метохију синоћ су постављене три импровизоване папирне табле за називима привремених приштинских институција.

Такође, табла је јутрос постављена и на згради Привременог органа Косовске Митровице.

Док су постављане импровизоване табле, испред објекта се налазио један полицијски џип и неколико полицајаца, док је такозвана косовска полиција била распоређена и на свим раскрсницама које воде до те зграде.

И на објекту у Лепосавићу, где је до петка радио Привремени орган општине Лепосавић, Институт за српску културу, Саобраћајна школа, и где се налазе и канцеларије многобројних организација, данас су привремено постављена два папира са називом привремених приштинских институција.

Зграде српских институција у четири општине на северу Косова и Метохије и даље су блокиране, а испред њих је такозвана косовска полиција. Кфор је појачао присуство на главном мосту у Косовској Митровици.

Акције полиције на северу покрајине утичу на безбедност, стабилност и мир, поручила је мисија Унмик, после разговора представника Српске листе са шефицом те мисије на Косову и Метохији Каролин Зијаде.

Српска листа је затражила хитну акцију међународних представника.

"НАТО је веома разочаран акцијама на северу Косова и Метохије које нису координиране са Кфором, навела је портпаролка Алијансе Фара Даклала.

Државни врх Србије оцењује да је на делу покушај да се испровоцира реакција и поручују да је избор политичка борба.

понедељак, 02. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару