Ђурић у Бакуу: Пријатељство Србије и Азербејџана ће бити све снажније

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић састао се у Бакуу са председником Азербејџаан Илхамом Алијевим, чиме је започео дводневну радну посету тој земљи.

Шеф српске дипломатије је истакао да је Србија јасно и недвосмислено опредељена за даље јачање политичког дијалога и интензивирање свеукупне билатералне сарадње са Азербејџаном, изразивши уверење да ће пријатељство двеју земаља у будућности бити још снажније и плодотворније, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Током сусрета, Ђурић је Алијеву пренео поздраве председника Србије Александра Вучића, оценивши да додатну снагу стратешком партнерству Србије и Азербејџана несумњиво даје пријатељство које негују два председника.

Ђурић је захвалио због чврстог и недвосмисленог става Азербејџана по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, констатујући да односе наших двеју земаља карактерише традиционално пријатељство, међусобно поштовање, разумевање и подршка.

"Високо уважавамо Вашу подршку напорима Републике Србије да сачува свој суверенитет и територијални интегритет и, с тим у вези, желим да истакнем и пуну подршку Републике Србије суверенитету и територијалном интегритету Републике Азербејџан“, поручио је Ђурић.

Србија ће, према његовим речима, наставити да посвећено ради на заштити својих државних и националних интереса, као и на очувању мира и стабилности у региону и економском повезивању и напретку западног Балкана.

Осврнувши се на актуелна геополитичка дешавања, шеф српске дипломатије оценио је да је партнерство и пријатељство Србије и Азербејџана посебно важно имајући у виду турбулентне догађаје у глобалној арени.

У разговору је констатовано да постоји велики простор за унапређење економске сарадње, која има велики потенцијал да сустигне постојећи високи ниво политичких односа и пријатељских веза, као и за наставак развоја сарадње у свим областима од заједничког интереса, наводи се у саопштењу.

недеља, 01. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару