Вјоса Османи за заједнички план са НАТО-ом за отварање моста у Косовској Митровици

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи пренела је помоћнику генералног секретара НАТО-а за операције Томасу Гофусу да главни мост у Косовској Митровици треба отворити, али уз план и координацију централних и локалних институција и међународне заједнице.

"Османи је поновила став за отварање моста, али је нагласила важност одржавања комуникације, координације и продубљивања сарадње између институција Косова и безбедносних партнера, посебно са НАТО-ом, за израду заједничког плана за отварање моста", наводи се у саопштењу из кабинета Вјосе Османи.

Она је отварање моста описала као акцију која има за циљ нормализацију и интеграцију у интересу свих грађана, без обзира на етничку припадност.

Османи је нагласила да Приштина остаје посвећена континуираној сарадњи са НАТО-ом и Кфором у решавању изазова у области безбедности.

Захвалила се НАТО-у на досадашњој посвећености миру, безбедности и стабилности и у том контексту поновила стратешки циљ за интеграцију у евроатлантску заједницу, изражавајући уверење да ће чланство у НАТО-у допринети безбедности и стабилности целог региона.

четвртак, 29. август 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару