Читај ми!

Вучевић за РТС: Нема подела између Владе и председника Вучића око пројекта Јадар, све одлуке доносимо заједно

Нема никаквих дисонантних тонова између председника Вучића и Владе Србије, рекао је за РТС премијер Милош Вучевић. У Влади се чују различити ставови о пројекту Јадар, није ни могуће да сви имамо исто мишљење о различитим питањима, ове одлуке захтевају рационални приступ и темељно образложење, и ниједну одлуку нећемо донети без председника Вучића, нагласио је премијер.

После првих 100 дана рада Владе премијер Србије поручује да нема одустајања од пројеката који су као циљеви дефинисани у експозеу.

"Ми немамо право на паузу. Сто дана Владе је био кратак рапорт грађанима шта је урађено, али и чиме ћемо се бавити како би се, пре свега, повећао стандард грађана", рекао је за РТС председник Владе Милош Вучевић.

Када је реч о пројекту Јадар премијер поручује да нема никаквих дисонатних тонова између председника Вучића и Владе Србије нити ће их бити, док је он премијер, а Вучић председник Србије.

"Ми смо пре свега пријатељи, делимо исте вредности, имамо исте политичке циљеве. У Влади се чују различити ставови о пројекту Јадар, није ни могуће да сви имамо исто мишљење о различитим питањима. Ове одлуке захтевају рационални приступ и темељно образложење, и ниједну одлуку нећемо донети без предедника Вучића. Ја не могу да искључим ниједну опцију, одлука неће бити донета преко ноћи, и биће искључиво у интересу наших грађана", нагласио је Вучевић.

Премијер каже и да не можемо да идемо у нешто што ће да растури нашу државу, већ се иде на стабилизацију, али се и плаши да се не пропусти велика шанса за напредак.

Разговараћемо са грађанима

"Овде поред домаће има и страних кухиња које раде у свом интересу, јер све време док се ово дешава имамо тензије на КиМ, и све већи притисак по питању Републике Српске. Што се тиче пројекта Јадар разговараћемо са грађанима пре свега из тог краја, али не могу да верујем да неко ко је из Лознице и Подриња има сумње у политику која је довела две компаније, брзу саобраћајницу, обновила болницу и много другог урадила. Тај аспект сагледавања је за мене неразумљив. Ово су теме о којима морамо врло брижљиво и пажљиво да разговарамо и да чујемо мишљење струке", каже премијер.

Поручује да неће бити "никаквог хаоса у Србији". "Неће бито револуција, а спољним факторима поручујем да ми нисмо никакве лутке и администратори, већ смо изабрани од грађана", рекао је Вучевић.

Нема подела између Владе и председника Вучића

Премијер Србије је подвукао да нема никаквих подела између Владе и председника Вучића по питању пројекта Јадар, и да је то тема о којој може и мора да се разговара наредних 24 месеца.

"То не може нико преко ноћи да покрене, и да се пробудуте једног јутра и имате рудник. Ми смо под канонадом лажних вести и глупости. Имате људе који верују да ћемо се сви потровати, загадити све, воду, ваздух. Да ли ви стварно верујете да ће неко радити против интереса свих, па и своје деце. То су наше њиве, наша земља али и рудно богатство је такође наше. Неко мора да дође са знањем и технологијом, то није питање патриотизма већ нам треба рационално размишљање шта је наш интерес", истакао је Вучевић.

Премијер каже да разуме забринутост грађана, али да не разуме злонамерне људе који лажно глуме опозицију.

"То су они исти који су довели Рио Тинто и продавали им земљу, и давали дозволе. То најбоље говоре да је то све дириговано од оних који желе промене у Србији, али не на изборима. Ми нећемо да зауставимо државу, да одустанемо од Експа, ми сваки дан морамо да бринемо о економији, нашим грађанима на КиМ. Државу нико неће да руши, јер ми то нећемо дозволити", рекао је Вучевић.

Срби на КиМ сваки дан под притиском

Приштина планира насилно да отвори мост на Ибру, и како каже премијер, нажалост настављају се лудорије Аљбина Куртија.

"Задовољан сам изјавама команданта Кфора, начелник Генералштаба је имао разговор с њим и надам се да ће сви бити рационални и да неће дозволити да се то деси. Ако се то деси ја стварно не верујем да они немају алате да то спрече. Ја не могу то да прихватим, да Куртију сви кажу - то не смеш да радиш, а он то ипак уради", рекао је Вучевић.

Премијер каже да су Срби на КиМ сваки дан под притиском, сваки дан се неко хапси за оптужбе од пре 20 година, а све се ставља у обланду владавине права.

До краја године просечна плата преко 900 евра и повећање пензија

Сутра почињу разговори синдиката и послодаваца са представницима Владе о повећању минималне зараде у Србији.

"Вест је да желимо да просечна зарата до краја године буде око 930 евра, да се пензије повећају за 11 одсто. Биће тешки разговори али свакако очекујем повећање минималне зараде, само треба да видимо да раст плата не сме да угрози радна места и да сав терет падне на послодавце", нагласио је премијер Вучевић.

среда, 14. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару