Вучевић: Рекао бих да је Србија сигурнија од већине европских држава

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је да је Србија безбедна држава, али и да се прате и анализирају дешавања у региону и свету.

Премијер Вучевић сматра да је наша земља сигурнија од већине европских дражава.

"Нико не може да искључи могућност да неће бити покушаја некога да угрожава безбедност, али сам сигуран да наши органи брижљиво прате све што се дешава“, рекао је Вучевић, коментаришући то што влада Велике Британије још увек држи на свом сајту упозорење грађанима који путују у Србију, због могућности терористичког напада након што је у јуну нападач самострелом погодио жандарма испред амбасаде Израела.

Вучевић је истакао да се не слаже са ставом Владе Велике Британије, те да мисли да српска влада и председник државе воде рачуна и о грађанима и о туристима у Србији.

"Немамо никакве показатеље да је Србија угрожена по питању екстремизма и тероризма. Наравно да анализирамо све што се дешава код нас, али и у свету", рекао је премијер Србије.

Вучевић: Не видим разлог за смену Ђурђевић Стаменковски

Председник Владе Србије каже да не види разлог за смену министарке за бригу о породици и демографију Милице Ђурђевић Стаменковски због њених изјава о потенцирању акушерског насиља и лошег стања у породилиштима, наводећи да је Ђурђевић-Стаменковски на јучерашњој седници Владе ставио свој мандат на располагање.

Вучевић је рекао да је, када је реч о тој изјави, Ђурђевић Стаменковски можда неспретно иступила, али да је све било у најбољој намери.       

"Ми смо јуче на Влади разговарали иЂурђевић Стаменковски се јавила и ставила свој мандат на располагање. Мој став као председника Владе нема разлога за смену министарке Стаменковски", рекао је Вучевић након обиласка Центра за нуклеарну медицину Универзитетског клиничког центра Србије.

Оценио је да је стање у болницама, клиничким центрима и домовима здравља у Србији много боље него у многим државама Европске уније и свакако много боље него што је било, али да може да буде боље.

"То багателисање и давање могућности да и лаици уче о струци и стручним темама нас води често у пут странпутице и замагљивање истине. Не свиђа ми се кампања која је одједанпут покренута, као да је неко одједном буквално стиснуо неко дугме, распламсала се прича каква је исхрана у породилиштима", рекао је Вучевић.

Он је додао да је интересантно да се покрене баш када се десио технички квар систем за климатизацију у породилишту Народни фронт, за који истиче да је оспособљен у року од 48 сати.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару