Гојковић и Пастор о реализацији заједничких пројеката у Суботици

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић разговарала је са председником Савеза војвођанских Мађара, председником Скупштине града Суботице и народним послаником Балинтом Пастором о реализацији заједничких пројеката на територији града Суботице. Пастор је о важности добре и продуктивне сарадње различитих нивоа власти разговарао и са председником Скупштине АП Војводине Балинтом Јухасом.

Премијерка покрајинске владе маја Гојковић разговарала је са Балинтом Пастором о даљој подршци програмима који доприносе стварању бољих услова за живот на територији АП Војводине.

Председница Гојковић је истакла да је приоритет Покрајинске владе равномеран регионални развој, те да ће подржати нове иницијативе са локалног нивоа које ће обезбедити даљи привредни и економски развој покрајине.

Гојковићева и Пастор су у разговору оценили да је досадашња сарадња Покрајинске владе и Суботице била веома успешна и конструктивна, а да су резултат тога бројни пројекти у областима саобраћајне и комуналне инфраструктуре, образовања, здравства и културе.

Тема је била и активније учешће АП Војводине и региона из Мађарске у прекограничним пројектима и заједничко аплицирање за средства из европских фондова.

На састанку одржаном у Покрајинској влади разговарано је и о подршци раду Националног савета мађарске националне мањине, те програмима значајним за мађарску заједницу када је реч о очувању идентитета, неговању традиције, развоју образовања и културе на матерњем језику.

Пастор и Јухас осарадњи различитих нивоа власти

Председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас разговарао је са Балинтом Пастором о важности добре и продуктивне сарадње различитих нивоа власти, у циљу развоја локалних самоуправа у складу са потребама грађана и стварања услова за успешну реализацију инфраструктурних и других пројеката.

На састанку је оцењено да је Суботица до сада имала успешну и партнерску сарадњу са Скупштином АПВ и Покрајинском владом, што је резултирало завршетком бројних заједничких пројеката у областима инфраструктуре, привреде, здравства, образовања и друго.

Како је наглашено, Скупштина АПВ ће, као и до сада, наставити да ослушкује потребе локалних заједница и, у складу са својим надлежностима, пружа пуну подршку у стварању бољих услова за живот свих грађана АП Војводине.

понедељак, 08. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару