Читај ми!

ГИК Ниш одбиo 24 приговора, о 11 се још одлучује

Градска изборна комисија града Ниша је одбила 24 од 35 приговора који су јој поднети поводом локалних избора одржаних 2. јуна. Они су одбијени као непотпуни и неосновани или као неразумљиви односно недозвољени. О 11 приговора се још одлучује.

Према подацима који су до вечерас објављени на сајту Републичке изборне комисије, Градска изборна комисија Ниша одбила је 24 од 35 приговора који су тој комисији поднети поводом локалних избора одржаних 2. јуна.

На сајту РИК-а објављене су одлуке ГИК Ниша о одбијању појединачних приговора међу којима су приговори Групе грађана Драган Милић, коалиције "Бирамо Ниш - Ђорђе Станковић" као и  листе "Др Саво Манојловић - Ја сам Ниш - крени промени".

Како се наводи, неки приговори су одбијени као непотпуни, неосновани, а неки као неразумљиви или недозвољени.

Председница ГИК Ниша Данијела Милићевић рекла је раније да је од 3. до 5. јуна поднето укупно 35 приговора.

Она је за медије тада навела да ГИК ради непрекидно и да се сви приговори које је примила, у складу са законом, налазе на веб презентацији РИК-а.

ГИК има рок од 72 сата од пријема приговора да донесе и објави на веб презентацији РИК-а решење о приговору, а жалбу на та решења подносилац пријаве може поднети надлежном Вишем суду у року од 72 сата од објављивања.

Градска изборна комисија Ниша донела је одлуку о утврђивању прелиминарних резултата избора за одборнике Скупштине Града Ниша одржаних 2. јуна, према којима је, на основу обрађених 100 одсто бирачких места, листа "Александар Вучић-Ниш сутра" освојила 30 мандата, Група грађана "Др Драган Милић" 16, листа "Бирамо Ниш Ђорђе Станковић" 10 , листа "Др Саво Манојловић-И ја сам Ниш-Крени промени" два мандата, листа Уједињени-нада за Ниш два мандата, а Руска странка-Русија и Ниш у срцу!-Тихомир Перић један мандат.

среда, 19. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије