Читај ми!

Први Свесрпски сабор – Усвојен нацрт Декларације о заједничкој будућности српског народа, празник фолклора на Тргу републике

Владе Србије и Републике Српске, на Првом свесрпском сабору под називом "Један народ, један сабор – Србија и Српска", усвојиле нацрт Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа. Вучић: Односи Србије и РС не смеју никад да трпе. Додик: Само српски државни и национални интерес немају алтернативу. Фолклораши из Србије и Републике Српске преплавили су у послеподневним часовима Трг републике, док су мигови надлетали централну манифестацију Свесрпског сабора.

Први Свесрпски сабор – Усвојен нацрт Декларације о заједничкој будућности српског народа, празник фолклора на Тргу републике Први Свесрпски сабор – Усвојен нацрт Декларације о заједничкој будућности српског народа, празник фолклора на Тргу републике

На Свесрпском сабору учествују председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик, председник Владе Републике Србије Милош Вучевић и званичници највиших институција Србије и Републике Српске, представници Срба из региона, као и црквени великодостојници Српске православне цркве.

Сабор је почео у 9.30 у Храму Светог Саве одржавањем молебна за Републику Србију и Републику Српску, након чега је одржан састанак Вучића и Додика, као и српског члана Председништва БиХ, председника народних скупштина Србије и Републике Српске и председника влада Србије и Републике Српске са српским патријархом Порфиријем.

У Палати Србија је после молебна одржан састанак премијера Вучевића и председника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића.

Потом су се састали председници влада Републике Србије и Републике Српске, председник Републике Србије и Републике Српске, српски члан Председништва Босне и Херцеговине, председници народних скупштина Републике Србије и Републике Српске и патријарх српски.

У подне је почела Заједничка седница влада Србије и Републике Српске у присуству двојице председника и црквених великодостојника, након чега су размењени потписани докуменати.

Вучић и Додик су са ресорним министрима две владе обишли ветеране.

Централно обележавање манифестације "Један народ, један сабор – Србија и Српска" почеће у 17 часова на Тргу републике, а ватромет је планиран у 21 час из Парка Републике Српске на левој обали Саве.

Александар Вучић је јуче рекао новинарима да ће на Свесрпском сабору бити донето много важних одлука, међу којима и одлука двеју влада о изградњи меморијалних центара у Београду и Доњој Градини.

Свесрпски сабор окупиo je nеколико хиљада људи из Србије и Републике Српске.

Први пут на једном месту окупили су се готово сви фолклорни ансамбли Србије и Републике Српске. Око 2.500 играча из чак 48 културно-уметничких друштава показаће сплет српских народних игара на београдском Тргу републике.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару