Читај ми!

Јехуда Бауер: Није било геноцида у Сребреници

Професор Хебрејског универзитета у Јерусалиму Јехуда Бауер сматра да није било геноцида у Сребреници и, како наводи, то је било масовно убиство припадника једне групе од стране припадника друге групе.

Јехуда Бауер, који се у стручним круговима сматра највећим светским ауторитетом за питања Холокауста и геноцида, у документарцу у продукцији Центра за друштвену стабилност, каже да се Сребреница не може сматрати типским случајем геноцида.

"Сребреница се не може сматрати типским случајем геноцида. То је било масовно убиство припадника једне групе од стране припадника друге групе. Постоје стотине таквих случајева кроз историју", каже Бауер у интервјуу рађеном за потребе још необјављеног документарног филма "Анатомија обмане: Сребреница" у продукцији Центра за друштвену стабилност.

Да је Бауер један од највећих ауторитета у свету за питања Холокауста и геноцида сведочи и чињеница да као почасни председник предводи Међународну алијансу за сећање на Холокауст.

Да се у Сребреници није догодио геноцид сматра и директор Центра "Симон Визентал" Ефраим Зуроф, који је више пута упозорио на злоупотребу тог термина, баш као што се злоупотребљава и реч Холокауст.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је пре два дана гостујући на ТВ Пинк како се нада да ће се професор Јехуда Бауер изјаснити по питању карактера злочина у Сребреници, што је угледни израелски професор и учинио.

среда, 19. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије