Читај ми!

Ухапшене наоружане особе у Сувом Долу код Липљана, мештани узнемирени

Због присуства наоружаних особа на улици и њиховог уласка у један од станова изграђених за незбринуте српске породице у Сувом Долу код Липљана, неколико десетина Срба и Рома окупило се у том селу, захтевајући већу безбедност. Полиција је синоћ у Сувом Долу ухапсила две особе због нелегалног поседовања оружја и узнемиравања мештана.

Један од Срба који су се у Суви До доселили пре пет година, пренео је медијима да је полицијска акција трајала до јутра.

"Синоћ око 23 часа комшија ме је позвао и саопштио да је његов малолетни син видео једно лице како се креће са аутоматском пушком у селу, да би након тога позвао остале комшије које су то све виделе и позвали смо полицију у Грачаници. Они су изашли на терен. Њихова операција трајала је до јутра, видели смо полицијска возила да су ту, у стану. Саопштили су нам да су ухапсили два лица, да су нашли две аутоматске пушке“, испричао је Младен Спасић.

Забринути житељи Сувог Дола су од општинских руководилаца затражили већу безбедност. Светлана Крстић, станарка зграде у Сувом Долу са двоје деце, истиче да је догађај од протекле ноћи узнемирио њу и малишане.

"С обзиром на то да се све ово дешавало, јесам уплашена и због деце стварно, јер деца се играју до касно и сада је ризик да пустиш дете ван дворишта. Не знам какво је ово време дошло, да људи шетају са пушкама. Не знам како да објасним тај осећај и не знам шта се конкретно издешавало синоћ, али да је страшно, јесте“, рекла је Крстићева.

Заменик председнице општине Грачаница Игор Аритоновић и председник Привременог органа општине Липљан Милан Јоксимовић обишли су данас житеље зграде у Сувом Долу.

Аритоновић је рекао да знају ко су ухапшени и да један од њих има уговор о стану са општином до 28. јуна ове године, али да ће му због кршења уговора, стан бити одузет.

Двадесетак станова, од којих је у једном полиција затекла наоружане особе, изграђено је за потребе социјално угрожених породица у општини Грачаница и сутра би требало да буду усељени.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије