Читај ми!

Дачић Сијарту: Србија се континуирано залаже за деескалацију

В. д. председника Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са шефом мађарске дипломатије Петером Сијартом и том приликом поручио да се Србија континуирано залаже за деескалацију, очување мира и стабилности у региону, као и за поштовање раније постигнутих договора.

Ивица Дачић је навео да је са Петером Сијартом имао садржајан разговор.

"Имајући у виду актуелну ситуацију у региону, свом колеги сам поручио да се Србија континуирано залаже за деескалацију, очување мира и стабилности у региону, као и за поштовање раније постигнутих договора", навео је Дачић на Инстаграму.

Дачић је рекао да му је Сијарто поновио да је Мађарска заинтересована за успех дијалога Београда и Приштине, али да "стална намера Приштине да се придружи међународним организацијама не помаже овом процесу".

"Сијарто је потврдио да ће Мађарска гласати против у Комитету министара Савета Европе у вези са чланством Косова и да неће подржати резолуцију о Сребреници у УН, као и ниједан предлог који би довео до даље ескалације тензија у региону", навео је Дачић на Инстаграму.

Он је додао да се разговарало и о процесу интеграција Србије у Европску унију, што остаје приоритетни циљ српске спољне политике.

 

уторак, 18. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије