Просветни радници у Косовској Митровици: Због уредбе Приштине не можемо да подигнемо плате

Просветни радници запослени у српском образовном систему на Kосову и Метохији окупили су се данас испред Банке Поштанске штедионице у Северној Митровици како би покушали да подигну плате које су им уплаћене на рачун, али и изразе протест због немогућности да то и ураде.

Испред саме експозитуре те банке налази се око 150 људи који покушавају да подигну новац, а поједини су за Kосово онлајн изразили незадовољство поводом ове ситуације, уредбе косовске централне банке која забрањује динар, а која их директно угрожава.

Милена Вучковић каже да после 39 година рада у просвети по први пут не може да подигне зарађени новац.

"Овако никада није било, и у време инфлације смо се сналазили и примали новац. Поред тога што немамо ништа да купимо, сада још остајемо и без новца. Тешко је отићи до Рашке, никоме није лако. Ово је притисак на све нас да одемо одавде, да напустимо вековна огњишта. Kоји је једини разлог? Притисак да се оде са ових простора, да заувек напустимо вековна огњишта. Овде сам рођена и овде ми живи читава породица, сви примамо овде новац и живимо од те плате", рекла је Милена Вучковић за Косово онлајн.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије