Читај ми!

Вучић са Мицотакисом: Срећан сам што могу да угостим великог пријатеља Србије

Председник Србије Александар Вучић састао се са премијером Грчке Кирјакисом Мицотакисом који је допутовао у Београд, и том приликом поручио да је срећан што може да угости великог пријатеља Србије.

Александар Вучић је објавио фотографију са грчким премијером Кирјакисом Мицотакисом испред гола.

"Овај гол иза премијера Мицотакиса и мене је мој отац набавио за малог Вукана. Кирјакос и ја смо се само сликали са лоптом. Срећан што могу да угостим великог пријатеља Србије, поносан и на наш лични однос, верујем да ћемо вечерас и сутра постићи велике резултате у унапређењу сарадње братских народа, српског и грчког", написао је Вучић на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Премијер Грчке допутовао је вечерас у радну посету Србији, а на Аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Ивица Дачић је поручио да ће посета Кирјакоса Мицотакиса допринети даљем јачању наших традиционално пријатељских билатералних односа и дати додатни импулс развоју сарадње у областима од заједничког интереса.

''Са великим задовољством дочекао сам председника Владе Грчке Кирјакоса Мицотакиса, који ће боравити у радној посети Београду. Уверен сам да ће ова посета допринети даљем јачању наших традиционално пријатељских билатералних односа и дати додатни импулс развоју сарадње у областима од заједничког интереса'', написао је Дачић на свом налогу на мрежи Инстаграм.

У оквиру посете грчке државно-привредне делегације Србији, Привредна комора Србије ће уз подршку Амбасаде Грчке у Србији сутра организовати Српско-грчки пословни форум и представљање развојних пројеката Србије, а у уводном делу форума, који ће се одржати у Палати ''Србија'', учесницима ће се обратити председник Србије Александар Вучић и Мицотакис.

Министри у Влади Србије ће српским и грчким привредницима представити кључне развојне пројекте Србије у наредном периоду.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара