Канцеларија за КиМ: Косовска полиција под пуним наоружањем упала у просторије општине у селу Враниште

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да је више десетина припадника косовске полиције, под пуним наоружањем, упало око 13 часова у просторије Општине Гора које су измештене у село Враниште. Како се истиче, они тамо "са дугим цевима врше претрес и преметачину", без икаквог повода или образложења. Према информацијама из Канцеларије, у тој акцији учествовали су и двојица министара привремених институција у Приштини Џељаљ Свечља и Ељберт Kраснићи.

Више од десет возила полиције, са више од педесет наоружаних специјалаца, блокирало је потпуно улаз у Враниште и излаз из тог села најудаљеније општине на Косову и Метохији. Саобраћај је нормализован после више од сат времена, али се Куртијеви наоружани специјалци и даље налазе у згради Општине Гора, саопштила је Канцеларија за КиМ.

"Нема сумње да је овај упад у просторије Општине Гора изведен по директном налогу Аљбина Куртија, са једним јединим циљем – да се она затвори, радници застраше и протерају са радних места, а потом и са њиховог кућног прага, где живе у миру и слози не дирајући никога", наводи се у саопштењу.

Истиче се да је "малтретирање и брутално застрашивање мирног братског народа у општини Гора", Куртијев подли план сa циљем прогона народа који тамо живи и удар на све мањинске заједнице чија је егзистенција директно угрожена због оваквих противправних аката, диригованих из Приштине.

"Не прође дан да Курти и власти у Приштини не спроведу насилне и ескалаторне потезе на Косову и Метохији, са циљем потпуне дестабилизације прилика на терену и изазивања подела, мржње, застрашивања, дизања тензија и генерисања опасних криза, јер то је једина политика за коју Курти и његови екстремни следбеници знају", закључује се у саопштењу.

Поводом овог случаја, огласио се министар привремених институција у Приштини Ељберт Kраснићи, који је навео да су "затворили четири паралелне општине" које, према његовим речима "све ове године делују илегално". "У овом селу су незаконито поступали и издавали документа за општину Призрен, Сува Река, Ораховац и Драгаш. Од данас више не функционишу", навео је Краснићи.

Као и јуче, и приштински министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља је са Краснићијем надгледао акцију у Враништу.

среда, 19. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије