Приштина уклонила билборд са ликом Вучића, Ђоковића, Путина

Двојица министара привремених институција у Приштини Џељаљ Свечља и Ељберт Kраснићи надзирали су уклањање билборда са фотографијама почасних грађана Звечана међу којима су Александaр Вучић, Новак Ђоковић, Владимир Путин. Потпредседник Српске листе Драгиша Миловић саопштио је да је скидање билборда пример употребе силе и порука Приштине да све што је српско треба уклонити.

Џељаљ Свечља је снимак уклањања билборда објавио на Фејсбуку и том приликом рекао да ће "једини симбол Србије на KиМ бити њена амбасада у Приштини."

"У Звечану су уклоњени нелегални билборди са симболима и сликама диктатора и агресора, који су неприхватљиви за Kосово“, навео је Свечља у објави на Фејсбуку.

Kако је истакао, власти у Приштини су јасно дефинисане због својих "демократских вредности и евроатлантске оријентације, док као институције остају посвећене "закону и реду и примени уставности у сваком делу земље“.

Свечља је почасне грађане Звечана назвао "фашистима и агресорима" истакавши међу њима Владимира Путина. Додао је да за такве билборде и слике у "држави" нема места.

На билборду који се налазио на магистралном путу Митровица – Лепосавић, налазили су се почасни грађани општине Звечан.

Поред Вучића и Путина, на билборду су приказани и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, српски амбасадор у САД Марко Ђурић, хуманитарац Милорад Арлов, академик Зоран Kривокапић и политичар Југослав Kостић.

Миловић: Порука да треба уклонити све што је српско

Потпредседник Српске листе Драгиша Миловић саопштио је да је скидање билборда пример употребе силе и порука представника Приштине да све што је српско, све што има везе са Србијом – треба уклонити.

"Све се то одиграва пред лицем представника међународне заједнице који су овде, пре свега, да донесу мир, стабилизацију и међусобно поверење. Оваквим потезима не видим да долази до деескалације, до смиривања ситуације на терену, већ напротив, до заоштравања ситуације", оценио је Миловић.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара