Читај ми!

Вучић: Очекујем да ће избори бити окончани у складу са изборним процесом

Председник Србије рекао је да очекује да ће избори бити окончани у складу са изборним процедурама и то врло ускоро – републички до 30. децембра, а градски мало касније. Како каже, уколико листа Бранимира Несторовића остане при ставу да неће подржати никога, онда ће се у неком тренутку поновити београдски избори.

Вучић је навео и да је потребно да највећа партија у земљи донесе одлуку да себе једним делом промени.

"Ту има много дивних људи, много вредних људи, највише у Србији, али има и део људи који не заслужују поверење народа. Зато ће моја молба њима бити да крену себе да мењају, да то буде очигледно и да то људи виде. Да се они који су арогантни и бахати склоне, да људи који желе да разговарају и који желе да се боре за народ истуре и да покажу људима да су разумели њихову поруку без обзира на огромно поверење које су људи добили", изјавио је председник Србије.

Одговарајући на питање медија о коментарима из Берлина о изборима у Србији, Вучић је рекао да наши државни органи састављају важно писмено саопштење о упливу једне важне земље, као и мешању једне важне земље у изборни процес у Србији на до сада најбруталнији начин.

"Верујем да ће за десетак дана до Нове године негде бити то завршено и онда ћемо то пред православни Божић моћи да упутимо целом свету, да види како се врши таква врста мешања у процесу који би требало да суверено припада једној независној земљи", истакао је Вучић.

Он је истакао да је опозиција говорила да нема Марконове честике и додао да је добио најлепшу честитку.

О спекулацијама о намештању избора

Председник Вучић одбацио је спекулације о намештању парламентарних избора, рекавши да су они потпуно чисти, до сада најчистији и најпоштенији избори и да је Српска напредна странка остварила готово невероватан резултат, пошто је после 11 година власти добила 47 одсто гласова.

Он је нагласио и да поштује скоро 900.000 гласова које је добила опозиција, али да мора да поштује и 1,8 милиона гласова које је добила листа "Александар Вучић – Србија не сме да стане".

"Онолико колико поштујем 900.000 на једној страни, поштујем и 1,8 милиона гласова на другој страни које је добила листа 'Александар Вучић – Србија не сме да стане'".

Бирачка воља, изборна воља народа биће поштована и не могу више да говорим о дечјим играма, ајде идемо да тражимо београдске, па да променимо тактику, немамо баш записнике, све је у реду по записницима.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да би Приштина највише волела да се затре име Бањска, као и "Рајска бања" у коју је Београд доста уложио. Он је на питање новинара како коментарише упад у тај комплекс у селу Бањска код Звечана рекао да би они волели да се затру и српско име и презиме.

Говорио је и о ситуацији на КиМ. Председник Вучић је на питање новинара како коментарише упад у комплекс "Рајска бања" у селу Бањска код Звечана рекао да би они волели да се затру и српско име и презиме.

"То раде темељно уз гласно ћутање света, али опстаће Срби и сачуваће и своју имовину и капитал", рекао је Вучић.

Током обиласка радова на вијадукту код Врбаса, Вучић је изјавио и да се нада да ће следеће године кинески председник Си Ђинпинг доћи у посету Србији.

недеља, 04. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару