Читај ми!

Полиција и данас у објектима "Рајске бање" у Бањској; Канцеларија за КиМ: Најбезочније отимање имовине

Припадници косовске полиције надгледају и контролишу улаз у хотел и бањски комплекс "Рајска бања" у Бањској, месту у општини Звечан, у који су јуче ушли службеници Агенције за приватизацију и ставили ланце и катанце на свим вратима објеката.

Улази у ресторан, хотел и спа центар су блокирани, а радницима су, уз подршку полиције, наредили да напусте објекте, иако нису били у функцији од избијања оружаног сукоба у Бањској, пре нешто мање од три месеца.

Косовска агенција за приватизацију (КАП) саопштила је да је преузела управу над комплексом "Рајска бања" у Бањској код Звечана, као имовину друштвеног предузећа "Трепча стандард" и дала је у закуп министарству унутрашњих послова.

Министар унутрашњих послова у Приштини Џељаљ Свећља тврди да је "власник комплекса (Рајска бања) Косовска агенција за приватизацију (КАП) и да у то нема ниједне сумње”. "Коначна одлука о власништву ће тек бити донета”, указао је Свећља.

Канцеларија за КиМ саопштила је да су "политички екстремисти у Приштини, потпуно бесправно и под претњом силом истерали раднике који раде на одржавању истоименог хотела и ресторана". 

"Србима је на овај начин још једном из Приштине поручено да немају право на развој својих локалних заједница, нити право на посао и социјалну сигурност", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, осим што су овом демонстрацијом силе још једном нападнута колективна права српског народа, прекршено је и у данашњем свету неприкосновено право на неповредивост имовине, јер "екстремисти из Приштине и општинама и Српској православној цркви и приватним лицима на северу покрајине сад већ свакодневно, без икакве задршке и потребе да се за то правдају, на најбезочнији начин повређују и отимају имовину".

"Приштина је и на овај начин потврдила своју намеру свеобухватне окупације севера Косова и Метохије и поручила да Србија нема право да на било који начин помаже свом народу, будући да је туристичко-рекреативни комплекс 'Рајска бања' једна од стратешких инвестиција Београда на северу Косова и Метохије. Границе безобразлука и бахатости Куртија и његових силеџија очито не постоје, и јасно је да је данашња акција Приштине у селу Бањска део плана етничког чишћења Срба са Косова и Метохије, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Наглашено је да ће и о овом нападу информисати међународну заједницу, укључујући и посреднике у дијалогу Београда и Приштине.

Објекат "Рајска бања" отворен је 2019. године, а финансирала га је Канцеларија за Косово и Метохију.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара