Читај ми!

Косовска полиција упала у хотел и бањски комплекс "Рајска бања", истерани радници

Припадници косовске полиције упали су у хотел и бањски комплекс "Рајска бања" Бањској, месту у општини Звечан, и истерали раднике. Канцеларија за КиМ осудила инцидент.

Након вести да је полиција упала у хотел "Рајска бања", истерала раднике и да мења браве на објекту, заменик командира за регион Север Ветон Ељшани је рекао да полиција у овом тренутку само асистира Косовској агенцији за приватизацију која сматра да наведени објекат нема адекватну дозволу за рад.

Kaнцеларија за КиМ је саопштила да "политички екстремисти у Приштини уживају у злостављању српског народа на Косову и Метохији, а посебно то воле да раде на наше велике националне и верске празнике".

"Тако су и данас, на Светог Николу, припадници Куртијеве полиције упали у комплекс "Рајска бања“, у општини Звечан, и оданде потпуно бесправно и под претњом силе истерали раднике који раде на одржавању истоименог хотела и ресторана. Србима је на овај начин још једном из Приштине поручено да немају право на развој својих локалних заједница, нити право на посао и социјалну сигурност", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, осим што су овом демонстрацијом силе још једном нападнута колективна права српског народа, прекршено је и у данашњем свету неприкосновено право на неповредивост имовине, јер екстремисти из Приштине и општинама и Српској православној цркви и приватним лицима на северу покрајине сад већ свакодневно, без икакве задршке и потребе да се за то правдају, на најбезочнији начин повређују и отимају имовину.

"Приштина је и на овај начин потврдила своју намеру свеобухватне окупације севера Косова и Метохије и поручила да Србија нема право да на било који начин помаже свом народу, будући да је туристичко-рекреативни комплекс "Рајска бања“ једна од стратешких инвестиција Београда на северу Косова и Метохије. Границе безобразлука и бахатости Куртија и његових силеџија очито не постоје, и јасно је да је данашња акција Приштине у селу Бањска део плана етничког чишћења Срба са Косова и Метохије, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Наглашено је да ће и о овом нападу информисати међународну заједницу, укључујући и посреднике у дијалогу Београда и Приштине.

Објекат "Рајска бања" отворен је 2019. године, а финансирала га је Канцеларија за Косово и Метохију.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара