Читај ми!

ЦИК у Приштини: Захтеве за смену градоначелника грађани са севера треба да упуте локалним скупштинама

Из Централне изборне комисије у Приштини одговорили су на мејлове групе Срба поводом њихове петиције за смену председника општина у четири општине на северу Kосова, упутивши их на локалне скупштине.

Портпарол ЦИK-а Валмир Елези рекао је да су њихови мејлови размотрени и да су обавештени да их треба упутити председнику Скупштине општине у општинама на северу KиМ.

"Могу да потврдим да су дописи које смо добили 5. децембра путем електронске поште прегледани и да смо одговорили, путем којих смо их обавестили да према подзаконским актима Министарства за локалну самоуправу ово питање треба да се реши. Упутили смо их на председавајуће Скупштине општине у одговарајућим општинама, те смо их упутили да захтеве поднесене ЦИK-у упуте надлежном органу”, рекао је Елези медијима у Приштини.

Централна изборна комисија (ЦИK) је током јучерашњег дана примила четири мејла, у којима је у три приложен образац за покретање захтева за смену председника општине.

У четири општине на северу Косова и Метохије – Северној Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку – представници грађана покушали су јуче да предају захтев за разрешење албанских градоначелника, онако како је и предвиђено административним упутством.

Пошто су општине одбиле да приме захтев, представници грађана у све четири општине најавили су да ће упутити захтев и централној изборној комисији, а да ће о свему обавестити и земље Квинте и представнике Европске уније.

недеља, 21. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво