Читај ми!

Вучић након сусрета са петорком: Тешки разговори, пред нама важни састанци у Бриселу

Председник Александар Вучић изјавио је, након сусрета са великом петорком, да је састанак био тежак, као и да очекује да ће наредних дана имати важне сусрете у Бриселу. Представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар и дипломатски саветници лидера Француске, Немачке и Италије претходно су посетили Приштину. Лајчак је у Приштини рекао да има план за наставак дијалога, додајући да не може да открива детаље.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и дипломатски саветници лидера Француске, Немачке, Италије, после посете Приштини, стиги у Београд.

Портпарол ЕУ Петер Стано рекао је уочи доласка да делегацију чине Емануел Бон, саветник председника Француске, Јенс Плетнер, саветник немачког канцелара, Франческо Тало, саветник италијанске премијерке, као и амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар.

Сврха посете је конкретан напредак у имплементацији Споразума о путу нормализације и деескалацији после најновијих дешавања, рекао је Стано.

Нагласио је да ЕУ, њене државе чланице и САД снажно подржавају нормализацију односа Београда и Приштине, и европску будућност региона.

"Имамо јасна очекивања да ће стране наставити процес нормализације и испунити своје обавезе без одлагања или услова", поручио је Стано.

Чланови велике петорке боравили су у Србији 20. јануара поводом наредне рунде дијалога Београда и Приштине, а тема разговора био је француско-немачки план, о којем је касније направљен договор у Охриду.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара