Читај ми!

Вучић: Замолио сам МУП и БИА да допусте Јовани Маровић да уђе у Србију

Председник Србије Александар Вучић каже да је замолио МУП и БИА да допусте бившој потпредседници Владе и министарки европских послова Црне Горе Јовани Маровић да уђе у Србију и позвао је да слободно дође и буде, како је рекао, "драги гост чак и ако жели да блокира ауто-пут".

Александар Вучић је, на питање новинара у Лесковцу да прокоментарише вест о забрани уласка Јоване Маровић у Србију, рекао да је ће Маровићева бити "драги гост Србије", те да је сигуран да ће га послушати људи из МУП-а и БИА.

“Ја се обично не мешам у одлуке надлежних државних органа када оне раде то на стручан начин. Али ја сам јутрос замолио и Министарство унутрашњих послова и БИА да сваки пут бившим министрима из Владе Црне Горе, посебно када долазе да раде противправне радње, рецимо да заузимају ауто-путеве, што не раде у Црној Гори, да их сваки пут пустимо", рекао је Вучић.

Додао је да ће Маровићева бити "драги гост Србије" и да је сигуран да ће га послушати људи из МУП-а и БИА.

"Ми пуштамо и Виолу фон Крамон (известитељка Европског парламента за Косово) да улази. Сваки дан води специјални рат против Србије на сваки могући начин. Пуштамо Виолу, а ја мислим да треба да је пуштамо - јер не може да победи Србију, ма колико труда улагала. Кад може Виола може и ова министарка црногорска да дође у нашу земљу", рекао је Вучић.

Иронично је рекао да се "посебно извињава" Министарству спољњих послова Црне Горе, јер су књижевнику Матији Бећковићу забрањивали да уђе у Црну Гору.

"Онима који су Матији Бећковићу, који није заузимао никакве путеве, четири године бранили да уђе. Онима који су нашем амбасадору бранили да посети оца и мајку који живе у Никшићу. Нека ми не причају они са Запада који не дају визе нашим грађанима. И нико не сме да их пита зашто нам не дају визе. Нек се тако и настави. То говори о нама и колике демократске капацитете Србија има", закључио је Вучић.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи