Читај ми!

Петковић указао британским званичницима на насиље над Србима на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се са генералним директором за Европу у Канцеларији за спољне послове, Комонвелт и развој Велике Британије Питером Вилсоном, а састанку је присуствовао и амбасадор Велике Британије у Србији Едвард Фергусон. Петковић им је указао на "константно институционално, политичко и физичко насиље које над Србима у покрајини спроводи Куртијев режим".

Петар Петковић је, како се наводи у саопштењу Канцеларије, изразио забринутост због учесталих, неоснованих и противправних хапшења Срба, као и покушаја отимања зграде у Косовској Митровици у којој се налазе просторије српских институција, између осталих и Канцеларије за КиМ, ПИО фонда.

"Криза у покрајини, посебно на северу Косова и Метохије режира се у Приштини, а кулминирала је постављањем нелегалних и нелегитимних градоначелника и припадника специјалне полиције у српским општинама на северу КиМ, што је постало претња миру и стабилности у целом региону", истакао је Петковић.

Директор Петар Петковић је нагласио да је ово само један у низу потеза који води ка новом подизању тензија и изазивању кризе, што не иде у правцу деескалације, већ директне ескалације ситуације на терену, док Београд и Срби на КиМ желе трајни и одрживи мир на простору КиМ.

Томе би, како се додаје, допринело и формирање Заједнице српских општина на коју Срби са КиМ чекају више од десет година и што је обавеза Приштине преузета у дијалогу у Бриселу.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи