Читај ми!

Председник Вучић у Атини, учествује на неформалној вечери за лидере региона

Председник Србије стигао је у Атину где ће учествовати на неформалној вечери коју грчки премијер Kиријакос Мицотакис организује за лидере региона поводом 20 година од Самита Европска Унија-Западни Балкан и усвајања Солунске декларације. Састанку ће присуствовати високи представници Европске уније Урсула фон дер Лајен и Шарл Мишел.

На састанку, који ће бити одржан у вили Максимос у Атини, разговараће се о проширењу и европској будућности региона, као и о енергетској безбедности на Балкану и у југоисточној Европи. 

На вечери ће, поред Вучића, бити присутни председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел, као и председник Црне Горе Јаков Милатовић, премијер Северне Македоније Димитар Kовачески, председница Министарског савета Босне и Херцеговине Борјана Kришто. 

На скупу ће учествовати и лидери земаља региона које су чланице ЕУ - премијер Бугарске Николај Денков, Хрватске Андреј Пленковић и Румуније Јон-Марсел Чолаку, док су председница Словеније и председник Албаније спречени да дођу.

Позив је добио и премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти.

Председник Вучић изјавио је да ће се на данашњем неформалном састанку лидера региона у Атини, коме ће присуствовати високи представници ЕУ, разговарати о евроинтеграцијама Западног Балкана, а да за остале теме није сигуран.

Председник Вучић се састати са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Он је јуче у изјави за српске медије у Будимпешти, на питање новинара о чему ће се разговорати у Атини, рекао да ће бити и других тема, али да не може о томе да говори јер је такав договор.

"То је супер тема и то је одлично, а видећемо које ће бити друге теме. Не би они мене због тога звали. А чак и да знам, не бих о томе говорио, јер договор је да о томе не причам", рекао је Вучић.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара