Читај ми!

Вучић: Избори за шест или седам месеци – локални и покрајински, а можда и парламентарни

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на конференцији за медије у Будимпешти да ће у наредних шест или седам месеци сигурно бити избора у Србији, пре свега локалних и покрајинских, а можда и парламентарних. Вучић је рекао да Србију интересују искључиво права 30 одсто Срба који живе у Црној Гори. "Ми да претимо Црној Гори не пада нам на памет, причају глупости. Питамо само каква је позиција Срба. Све најбоље им желимо, али немојте да забраните да питамо шта је са 30 одсто Срба у тој земљи", рекао је председник Вучић.

У изјави за српске медије у Будимпешти, а на питање новинара да прокоментарише изјаву опозиције да није расписао изборе у Београду због кукавичлука и да је СНС већ изгубио Београд, само да их још нико није обавестио о томе, Вучић је рекао да ће београдски избори, као и сви други, бити тешки за оне који побеђују и да ће се СНС постарати да направи изненађење.

"Нама сада следе локални и покрајински избори и сасвим вероватно и парламентарни избори. Они су нама до пре три године говорили да неће ни једне изборе, на силу вам нећемо дати изборе. Сто пута сам их питао када ће изборе. Није то фонтана жеља, па ће да буде само оно што хоће. Имаће изборе врло брзо, да ли ће ти избори бити за три или шест месеци, свакако ће у наредних шест или седам избора бити", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да воли оне који мисле да ће лако изаћи на крај са противником, ти нису довољно озбиљни.

"Ако неко каже већ смо победили, верујте ми да тај неће да победи, јер то говори о његовом приступу. То се тиче Београда, као и у Србији, за нас ће бити веома тешко, за оне који увек побеђују биће тешко, за оне који на свакој утакмици побеђују не постоји лака утакмица", рекао је Вучић.

Додао је да је за СНС свака политичка борба тешка, јер се уздају у резултате рада у Београду.

"Погледајте како изгледа Београда данас, а како је изгледао 2012, а да не кажем да је плата сада дупло већа у еврима и биће још већа. Ми ћемо да се борити, постараћемо да се направимо изненађење. Синоћ у Атини многи су мислили у 85. минуту да је готово, па није било готово, 2:0 било за Динамо, па 2:2 завршило", закључио је Вучић.

"Занимају нас само права 30 одсто Срба у Црној Гори"

Председник Вучић је рекао да Србију интересују искључиво права 30 одсто Срба који живе у Црној Гори.

"Ми да претимо Црној Гори не пада нам на памет, причају глупости. Питамо само каква је позиција Срба. Све најбоље им желимо, али немојте да забраните да питамо шта је са 30 посто Срба у тој земљи", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Будимпешти.

Он је то рекао на питање да прокоментарише изјаву председника Социјалдемократа Црне Горе Дамира Шеховића да представници званичне Србије наводно прете Црној Гори Украјином и политичком судбином која је ту земљу задесила због признавања тзв. Косова.

"Неки људи живе на томе да праве кампању против Србије и да на томе добијају политичке поене. Да ли да дигнемо споменик свима којима су признали Косово и да кажемо хвала", упитао је Вучић.

Истиче да се Србија не меша у унутрашња питања Црне Горе нити у формирање владе.

"Када кажемо да Србима нуде ликовно и физичко да буду чланови владе они кажу да је то притисак. Ја се не мешам ко ће да уђе у владу. Мене интересује само каква ће права Срби да имају", рекао је Вучић.

Напомиње да се као председник суседне, пријатељске, братске земље никада у то није мешао.

"Али су се умешали сви амбасадори и одређују ко сме, а ко не сме да уђе у владу, и то вам не смета. А хоћете Србе да натерате да вичемо да смо срећни јер сте признали независно Косово. Како то очекујете", упитао је Вучић.

Као пример је навео и да ли ако неко сутра каже да треба да се отцепе Улцињ, Плав и Рожај то треба одмах да се прихвати и да, како је рекао, "ако не пошаљете захвалницу ми ћемо да кажемо да нам претите".

"То је извртање стварности и безобразлук. То је исто као када Курти хоће да изазове немире, а кажу крив је Вучић", приметио је председник и нагласио да су то све замене теза и двоструки аршини.

Навео је да и Немци у Мађарској имају школе и вртиће и универзитете на немачком језику, а има их мало у Мађарској.

"Да ли још и захвалнице да пишемо онима који су признали Косово? Ми не претимо никоме, а немојте ни ви да имате само политику против Србије и Срба, а има их много таквих у региону", рекао је Вучић и приметио да они постају важни само ако их он помене.

"У Атини о евроинтеграцијама Западног Балкана, видећемо које ће бити друге теме"

Председник Вучић изјавио је да ће се на сутрашњем неформалном састанку лидера региона у Атини, коме ће присуствовати високи представници ЕУ, разговарати о евроинтеграцијама Западног Балкана, а да за остале теме није сигуран.

У изјави за српске медије у Будимпешти, на питање новинара о чему ће се разговарати сутра у Атини, рекао је да ће бити и других тема, али да не може о томе да говори јер је такав договор.

"То је супер тема и то је одлично, а видећемо које ће бити друге теме. Не би они мене због тога звали. А чак и да знам, не бих о томе говорио, јер договор је да о томе не причам", рекао је Вучић.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару