Читај ми!

Протести "Србија против насиља" у Крушевцу и Ваљеву

Протест "Kрушевац против насиља“ одржан је седми пут, док су се грађани у Ваљеву окупили десети пут.

Протест "Kрушевац против насиља“ седми пут је одржан у том граду. Окупљени на Тргу глумаца нагласили су да подсећају власт да су разлози њиховог окупљања остали исти.

Поручили су да остају доследни и захтевају одлазак појединаца са власти у којима виде главне кривце за пораст насиља са којим се суочавају у свим сферама живота, посебно у институцијама и на радним местима

Протести, истичу, треба да опомињу на све што је токсично у Србији, а много тога је, како кажу, токсично.

"Многи нам спочитавају да смо ми обојена револуција, а оне се већ десила када је власт из деведесетих поново завладала. Само су променили боје, пресвузкли партијске униформе, променили партијске значке и ево их опет. Ми морамо да се боримо против ове власти. Овим протестима тражимо пут и не одустајемо од нормалне, праведне и здраве Србије. Не бројимо који је протест, али наши захтеви остају исти - Србија против насиља", рекла је обараћајући се присутнима професорка Душка Милосављевић.

На улицама Kрушевца су, како истичу окупљени, у улози "чувара ватре“ током летњих месеци, када су грађани углавном на годишњим одморима, како би до јесени одржали ритам првенствено са протестима у Београду и у градовима у унутрашњости.

Грађани Ваљева десети пут окупили су се на протесту "Ваљево против насиља".

Драмски уметник Милан Цаци Михајловић, у обраћању окупљеним грађанима на Градском тргу рекао је да је дошао да поздрави, како је истакао, часне и упорне борце против насиља.

Морамо да будемо гласнији, морамо да будемо видљивији, да будемо достојни потомци славних предака, сви ми који смо против насиља и против насилника. Ми, у преко 30 градова Србије, не смемо да одустанемо због свог образа, додао је Михајловић.

Како је истакао, морамо да покажемо свету да "Србија није земља полтрона, улизица, лопова, поданика, удворица, да је у Србији много више часних и честитих, правдољубивих, који су спремни да се жртвују за истину, правду и слободу."

Др Александра Булатовић, криминолог из Горњег Милановца рекла је окуипљенима да транзициона правда није усмерена против режима, већ је усмерена против свих који су системски корумпирали наше друштво, без којих ни политичка корупција не би функционисала у јавној управи, локалној самоуправи, правосуђу и у репресији.

Десети протест Ваљево против насиља завршен је протестном шетњом градским улицама.

Протести у Крушевцу и Ваљеву завршили су се шетњом главном градском улицом.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару