Читај ми!

СПС обележила 33 године постојања, нови члан странке Марко Милошевић

Социјалистичка партија Србије обележила је 33 године од оснивања. Председник СПС-а истиче да је поносан на резултате странке и напомиње да је сарадња са СНС-ом неупитна. Чланску карту социјалиста од данас има и Марко Милошевић, унук Слободана Милошевића.

Са 33. рођендана социјалиста, лидер странке сумира резултате. Укратко, поносан је на њих.

“Ми смо поносни на све оно што смо добро урадили у свим деценијама иза нас, исто тако све оно што смо позитивно и добро урадили када је реч о коалицији са СНС-ом и Александром Вучићем”, рекао је Дачић уочи седнице Главног одбора партије.

Искористио је прилику и да представи, како каже, новог партијског саборца - Марка Милошевића, унука Слободана Милошевића.

"Ово је одувек била моја жеља. За мене је ова идеја вечна и драго ми је што постоји у оваквом континуитету", рекао је Марко Милошевић.

Дачић понавља: Нисмо за ванредне изборе

Месецима се спекулише да бисмо на јесен могли на ванредне парламентарне изборе. Ивица Дачић понавља - нема разлога да се пре времена излази на биралишта.

СПС ће се, каже, у наредном периоду припремати за редовне изборе наредне године, локалне и покрајинске.

“О томе да ли ће и када бити парламентарних избора, биће одлучено у наредном периоду. Ми се спремамо за изборе у складу са нашим редовним активностима јачања организационе структуре наше партије, избором кадрова, кадровским и програмским променама, осмишљавање онога што би био поглед на свет СПС 2023. и наравно у деценији која је пред нама. На јесен ћемо имати састанак који се тиче организационих ствари, избора руководства“, напомиње Дачић.

“Наставак сарадње са СНС-ом“

Лидер социјалиста осврће се и на вишегодишњу сарадњу са коалиционим партнером. Сарадња са напредњацима је за њега неупитна и тако ће, поручује самоуверено, бити и убудуће.

“Власт је показала да нема политичке кризе ни кад је реч о гласању у парламенту. То је питање ван сваког контекста, имамо веома добру сарадњу свих година и тако ће бити и даље. Мислим да смо постигли добре резултате и зашто бисмо имали проблеме у нашим односима“, рекао је Дачић одговарајући на питање новинара.

Рекао је да СПС даје потпуну подршку државном руководству у смислу борбе за заштиту националних и државних итнереса у сваком сегменту од КиМ, па до положаја српског народа у БиХ, Црној Гори, затим притисака који се врше на нашу земљу.

На питање какав вид сарадње у најављеном покрету очекује, Дачић је рекао да су он и Вучић заједно свих ових година. И сам је каже говорио да треба осмислити заједнички приступ изборима.

"Да ли је то коалиција, да ли је то покрет за државу, да ли је то одвојени наступ, то је ствар политичке одлуке. Једно је сигурно - наша сарадња је неупитна и ту нема никакве дилеме око тога", рекао је Дачић.

Председник Републике најавио је да ће тражити седницу Савета безбедности УН поводом ситуације на Космету. Дачић истиче да ће председник током недеље о томе разговарати са највишим званичницима НАТО-а и другим међународним факторима.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару