Читај ми!

Урошу Вукашиновићу одређен притвор – Курти: Косовски полицајци киднаповани; Петковић: Апсолутна лаж

Урошу Вукашиновићу, који је јуче ухапшен у Лепосавићу, суд у Јужној Митровици одредио је притвор. У месту Рударе код Куршумлије и даље траје блокада магистралног пута који од Прокупља води ка административном прелазу Мердаре. Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да су тројица косовских полицајаца киднапована, као и да је "Србија 14. јуна извршила агресију". Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић то оштро демантује и наглашава да је МУП одговорио на сва питања Еулекса поводом тог хапшења.

У месту Рударе код Куршумлије, возачи камиона и мештани блокирали су за камионе са косовским таблицама, магистрални пут који од Прокупља води ка административном прелазу Мердаре.

То је реакција на мере приштинске владе, кажу, али и подршка Србима на северу покрајине.

Још један Србин ухапшен је у Лепосавићу. Двадесет осмогодишњи Урош Вукашиновић сумњичи се  за напад на новинаре.

Због хапшења Срба и напада специјалних снага косовске полиције на двоје деце у Житковцу, одржани су мирни протести у Лепосавићу и Косовској Митровици.

Високи представник Европске уније Жозеп Борељ позива Александра Вучића и Аљбина Куртија на хитан састанак у четвртак. Из Брисела још нема званичне потврде да ће представници Србије и такозване државе Косово доћи на састанак.

Ситуација на северу Космета била је једна од тема састанка генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и немачког канцелара Олафа Шолца у Берлину.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара