Читај ми!

Без наставе на северу КиМ док се не повуку припадници косовске полиције

Данас је донета је одлука да се обустави настава на северу КиМ због присуства косовске полиције са пуном ратном опремом. Обавештење о одлуци донетој на састанку директора школа са начелником Школске управе на северу КиМ, послато је родитељима свих ученика.

Родитељима деце на северу Косова и Метихије стигла је порука са садржајем да се одлаже настава до даљег док се не повуку припадници косовске полиције у пуној ратној опреми са севера. 

Последњих неколико дана било је много родитељских позива и пристиглих порука директорима школа и разредним старешинама у којима се изражавају забринутост и страх за безбедност деце у школама на северу КиМ.

У непосредној близини ових школа као и на местима где ученици пролазе на путу до школе, налазе се полицајци с дугим цевима и под пуном ратном опремом, као и транспортери на самим улазима у школе. На данашњем састанку директора школа са севера Косова и Метохије са начелником Школске управе, једногласно је донета следећа одлука:

1. У свим школама на северу Косова и Метохије због прусуства тзв. косовске полиције под пуном ратном опремом, наставници и ученици нису у стању да неометано и безбедно изводе наставу, па се због наведених разлога, а све у интересу и безбедности ученика, настава прекида све док постоје наведени разлози и полицајци се не повуку.

2. Родитеље ће разредне старешине обавестити када ће се ученици поново вратити у школске клупе.

На северу Косова и Метохије је тренутно мирно, али врло напето.

У петак је дошло до сукоба грађана и косовске полиције на северу Косова и Метохије и том приликом је повређено неколико десетина људи. Полиција возилима блокира прилазе зградама општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић у које су ушли новоименовани председници. Због дешавања на КиМ подигнута је највиша борбена готовост Војске Србије.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво