Читај ми!

...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Војска Србије у највишој борбеној готовости – шок-бомбе, сузавац, барикаде на северу КиМ, десетине повређених

Председник Александар Вучић дао је наредбу да се Војска Србије стави у највишу борбену готовост. У сукобима косовске полиције и грађана на северу Косова и Метохије повређено је неколико десетина људи. Полиција возилима блокира прилазе зградама општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић у које су ушли новоименовани председници. Амерички државни секретар и амбасадори САД у Београду и Приштини осудили поступке косовских власти и позвали да се оне одмах зауставе. Епархија рашко-призренска изразила је највећу забринутост и тражи хитну међународну реакцију ЕУ, амбасадора Квинте и Кфора.

Долазак специјалаца полиције пратио је звук сирена у Лепосавићу, Митровици, Звечану и Зубином Потоку, које житељи тих средина активирају за алармирање на опасност.

Извори РТС-а у Зубином Потоку пренели су да специјалци намеравају да на зграду Општине у којој је и Привремени општински орган Владе Србије "истакну заставу плаво-жуте боје која симболизује државност на Косову".

У Лепосавићу се након сирена на главном тргу испред Општине окупио већи број грађана који су на најаву доласка специјалних снага камионима блокирали саобраћај у главној улици са обе стране прилаза згради Општине.

Косовска полиција саопштила је да "помаже новоизабраним градоначелницима да остваре право на рад у званичним општинским зградама".

У саопштењу полиције наводи се да "у складу са законским и уставним овлашћењима, полиција предузима мере обезбеђења, одржавања реда и јавне безбедности".

Све се догађа када је већина запослених у привременим органима и другим институцијама на путу за Београд, ради присуства скупу на који их је позвао председник Србије.

Јуче су нови председници општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу положили заклетву и преузели дужности као први председници албанске националности од формирања локалних структура власти у тим срединама под окриљем владе у Приштини.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво