Читај ми!

Одржан Изборни сабор Двери – Бошко Обрадовић изабран за председника  

У Новом Саду је одржан Изборни сабор Српског покрета Двери на коме је Бошко Обрадовић изнова изабран за председника Српског покрета Двери. Истовремено је изабран и нови сазив Главног одбора, који је у наставку заседања изабрао нови састав Председништва, Извршног одбора и Надзорног одбора.

За потпредседнике Двери изабрани су народни посланици мр Иван Костић, проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић.

За нове чланове Председништва изабране су истакнуте јавне личности: проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, проф. др Ђорђе Чантрак, др Владимир Димитријевић, др Андреј Митић и Драган Добрашиновић. Међу њима су четири доктора наука, два професора Београдског универзитета, један од најпознатијих православних публициста и највећи борац против корупције у нашем друштву, од којих се очекује да значајно унапред програм и рад Двери.

На Сабору је усвојена Декларација „Једна је мајка" којом је пружена подршка новој кампањи посвећеној побољшању стања у породилиштима, олакшавању материнства и бризи државе о породици у сваком аспекту, као и борби против насиља и за општу хуманизацију друштва.

Нови Главни одбор усвојио је платформу за нову спољну политику.

Полазећи од чињенице стварања новог мултиполарног света, руковођени неопходношћу новог позиционирања Србије и српског народа у свету који се мења, Српски покрет Двери предлаже да Србија води независну спољну политику, засновану на следећим циљевима и приоритетима: Очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије; Очување и унапређење статуса Срба и СПЦ у матичним српским земљама, окружењу и дијаспори; Доношење и проглашење Закона о војној неутралности; Остваривање квалитета живота свих грађана Србије и Политика мира и међусобног поштовања и сарадње.

Српски покрет Двери сматра да треба редефинисати односе између Републике Србије и Европске уније и поставити их на реалне основе.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара