Читај ми!

Бошко Обрадовић поднео неопозиву оставку на место председника Двери

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић поднео је неопозиву оставку на место председника странке због, како је рекао, изборног неуспеха.

Бошко Обрадовић је, на конференцији за медије у централи Српског покрета Двери, прочитао и потписао неопозиву оставку, наводећи да је разлог за то изборни неуспех.

"Ако се оствари изборни неуспех, посебно ако сте дуже у политици, не може се остати на челу политичке организације, без обзира на све објективне околности које су до тога довеле и на које се није могло утицати", рекао је Обрадовић.

Како је нагласио, оставку подноси без обзира да ли ће након поновљеног гласања на одређеном броју места на републичким или београдским изборима листа Двери и Заветника прећи цензус и задржати парламентарни статус или не.

"Оставку нисам одмах поднео само из разлога што се никада не повлачим усред борбе и што сам желео да правну борбу против нове изборне крађе доведем до краја", додао је Обрадовић и рекао да је и даље члан Двери.

"Наши приговори су пред надлежним државним институцијама и сада је све на њима, као и на јединству опозиције која треба да истраје у захтевима за поништавање и понављање избора на свим нивоима у мају 2024. године, истовремено са преосталим локалним изборима, али уз драстично побољшање изборних услова, јер нови избори под истим условима немају смисла", рекао је, имеђу осталог, Обрадовић.

"Желим сваки успех новом руководству покрета Двери. Идеја Двери је неуништива и већа од било ког појединца, зато нема очајавања, али има морала и преузимања одговорности у политици", закључио је Обрадовић.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво