Читај ми!

Српска листа: Лајчаку смо указали на репресију коју Курти спроводи

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је да су специјалном изасланику Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку током састанка указали на репресију коју премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти спроводи над обичним грађанима.

"Пренели смо му све оне проблеме са којима се Срби суочавају на Косову и Метохији. Посебно смо споменули репресију коју спроводи Аљбин Курти над обичним српским грађанима, посебно на северу", изјавио је потпредседник Српске листе Игор Симић. 

Мирослав Лајчак се састао и с представницима опозиционих странака на северу Косова и Метохије.

Председник грађанске Иницијативе "Српски опстанак" Александар Арсенијевић рекао је да су с  Лајчаком разговарали о предстојећим дешавањима на северу КиМ која би, како је навео, могла да доведу до евентуалне ескалације, као и о Заједници српских општина.

Састанку је присуствовао и Александар Јаблановић из Партије Косовских Срба.

Лајчак се током посете Косову и Метохији састао са Аљбином Куртијем и његовим потпредседником Бесником Бисљимијем.

Затим је у Косовској Митровици разговарао са председником општине Јужна Митровица Бедријем Хамзом, представницима невладиних организација са севера, медијима.

Лајчак је изјавио да одлука о отварању моста преко Ибра треба да буде донета у оквиру дијалога и да одлуке које се тичу Београда и Приштине морају да имају сагласност обе стране.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво