Читај ми!

Лајчак: Одлука о отварању моста преко Ибра треба да буде донета у оквиру дијалога

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да одлука о отварању моста преко Ибра треба да буде донета у оквиру дијалога. Истиче да одлуке које се тичу Београда и Приштине морају да имају сагласност обе стране. 

Мирослав Лајчак, који је стигао у северни део Косовске Митровице након што је прошетао преко главног моста на Ибру, рекао је да је снажан заговорник договорених одлука и решења.

"Митровачки мост је био део дијалога. Мислим да одлука о његовом отварању треба да буде донета у оквиру дијалога. Све је у рукама обе стране. Желим да отварање моста буде допринос стабилности", поручио је Лајчак, а преноси Коха

Лајчак је у северни део Косовске Митровице дошао у пратњи амбасадора ЕУ у Приштини Томаша Суниога, са којим се потом упутио ка Европској кући на северу Косовске  Митровице. 

Специјални изасланик ЕУ требало би да се у северном делу Косовске Митровице састане и са представницима цивилног сектора, Српском листом и представницима тамошње опозиције, сазнаје Танјуг.

После посете Приштини, састао и са градоначелником јужног дела Косовске Митровице Бедри Хамзом.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво