Захарова о снимку: Редовна провокација пред важан сусрет

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова окарактерисала је као "редовну провокацију пред важан сусрет" могућу обавештајну аферу у Србији чији су актери руски обавештајац и наводно један српски обавештајац.

Марија Захарова је то прокоментарисала на редовном брифингу за новинаре у Москви.

"Сада код нас треба да дође до сусрета на највишем нивоу. Већ смо навикли да се пред сусрете на највишем или високом нивоу, неколико дана раније, појављују интересантне приче које се представљају као сензације. Време пролази, све се то или дезавуише или се испостави да је реч о 'на брзину склепаној' провокацији", рекла је она, преноси Тас.

Очигледно, каже она, да је задатак аутора тог видео-снимка провокативна акција.

"То је покушај да се код људи створи одређено расположење пред читав низ разговора, сусрета и посета", додала је Захарова.

Раније данас тим поводом се огласио и Кремљ, који је уверен да ништа не може да наруши односе између Русије и Србије, упркос томе што је председник Александар Вучић отворио истрагу о снимку који наводно показује како руски агент даје новац српском безбедњаку.

"Односи са Србијом су партнерски, братског и савезничког карактера. Ништа не може да утиче на то", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Председник Србије требало би 4. децембра да борави у радној посети у Русији и да се састане са председником Владимиром Путином.

Раније данас председник Србије Александар Вучић се састао са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком.

Сусрет је организован након објављивања снимка чију је аутентичност потврдила БИА и на којем се види руски обавештајац који даје новац наводно српском агенту, чији идентитет није откривен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару