Вучић: Услови за напредак су мир и стабилност

Србија ће наставити да напредује ако будемо сачували мир и стабилност, а у привреди ће ићи све боље, поручује председник Александар Вучић. Економија је здрава, привлачимо 55 одсто укупних инвестиција Западног Балкана, а поправили смо позицију на светској Дуинг бизнис листи за 50 места и то нико не може да негира, рекао је председник Вучић за ТВ Пинк.

Све више је домаћих малих и средњих предузећа. У наредном периоду биће обезбеђени и додатни подстицаји за та наша предузећа.

"Србија смањује јавни дуг, трећу година заредом имамо суфицит у буџету. Када сам постао председник Владе, јавни дуг Србије је био 79 одсто БДП-а, а од 1. јануара биће 49 одсто. То је важно због будућности деце да не морају да отплаћују наше дугове. Све што је испод 50 одсто је међу најбољима у Европи", истакао је председник на ТВ Пинк.

Вучић је најавио да ће држава са око 50 милиона евра помоћи развој три града на југу и истоку земље – Лесковац, Врање и Зајечар.

"Лесковац и Врање имају дефиците наслеђене из претходног периода, од око 20 милиона евра појединачно, а Зајечар има дефицит од око 13 или 14 милиона евра", напомиње Вучић.

Председник каже да ће пре краја месеца бити пуштен у рад сајбер нож у Клиничком центру Србије.

"Ми ћемо бити једна од ретких земаља која ће у једној болници имати и гама нож и сајбер нож. Набављамо најмодернију и најсавременију опрему. Све то радимо после КЦ Ниш. Многе болнице смо већ реновирали. Погледајте како изгледа 'Драгиша Мишовић', да се не постидите ни пред једном болницом у свету. Идемо на Дедиње 2", истиче председник.

Како каже, улагање у болнице је могуће када има новца у буџету, а новца има јер је добро спроведена реформа у области финансија.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару