СНС: Субвенције за пољопривреду расту из године у годину

Градски одбор Београд Српске напредне странке истакао је да град Београд из године у годину повећава буџет за субвенције за пољопривреду.

СНС је оштро критиковао лидера ДС Драгана Шутановца и претходну градску власт наводећи да су 2011. године субвенције износиле свега шест милиона динара 2011. године, а незадовољни пољопривредници, у знак протеста због неисплаћених премија, просипали млеко по улицама.

За разлику од тога, субвенције у пољопривреду у 2016. износиле су, како истиче СНС, 40 милиона, 2017. године 120 милиона, а буџетом за 2018. годину предвиђено је 180 милиона динара наменских субвенција за набавку противградних ракета, пластеника, трактора и друге пратеће пољопривредне механизације.

Тиме је одговорна градска власт предвођена СНС показала да брине о пољопривредницима, додаје Градски одбор СНС, који Шутановцу поручује да је "брига о пољопривредницима много више од улагања у сопствени пашњак", наводи СНС у саопштењу.

ДС је претходно саопштио да је Шутановац, иначе кандидат те странке за градоначелника Београда заједно са првом на заједничкој листи професорком др Весном Ракић Водинелић разговарао са пољопривредницима у општини Гроцка и представио решења за развој аграра у Београду.

Напомињући да велики број Београђана живи управо у приградским општинама и бави се пољопривредом, Шутановац је рекао да ДС има план како да врати субвенције пољопривредницима као и план за формирање фонда за развој аграра који ће омогућавати ратарима бескаматне кредите.

Весна Ракић-Водинелић оценила је да су велики порези на пољопривредно земљиште додатан терет свим Београђанима који обрађују земљу.

"Београд из године у годину повећава буџет за субвенције, за разлику од периода Шутановца, Шапића, Ђиласа и њихових стручњака који су отимали од грађана да би улагали у сопствене пашњаке и винограде," закључује се у саопштењу напредњака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи