Јовановић: Искористити одустајање од "изборног мрцварења"

Данашња одлука Председништва СНС-а да се не иде на ванредне парламентарне изборе је у интересу Србије, оценио је председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић и истакао да ову годину треба искористити за решавање оних проблема од којих пресудно зависи будућност земље.

"Сама одлука је Вучићев избор, очигледно противно интересима Српске напредне странке, али само одустајање од идеје избора је нешто што је у интересу Србије и људи који овде живе. Одласком на још једне ванредне парламентарне изборе само бисмо послали јасну поруку да се дистанцирамо од посла од којег бежимо или нисмо у стању да га урадимо превише дуго", истакао је Јовановић.

Напоменуо је да се избори расписују када је пред друштво потребно изаћи са одређеним питањима и нечим што се може разумети, "док се код нас свака изборна кампања претвара у обрачун у којем учествују сви, без изузетка", наводи се у саопштењу ЛДП.

Сматра да ову годину морамо искористити да, у партнерству са Западом, унесемо стабилност у регион, решимо косовски проблем кроз споразум Београда и Приштине који доноси трајни мир и за Србе и косовске Албанце, и учинимо све да се смире тензије у Босни и Херцеговини према којој имамо посебну обавезу.

Такође, истакао је, морамо радити на превазилажењу међусобних подела у друштву, које прете да униште потенцијале ове земље и њену будућност.

"Одустајањем од још једног изборног мрцварења, добили смо прилику да свим овим проблемима кренемо у сусрет и то се не сме прокоцкати због личних ратова и фрустрација којих је препуна српска политика", напоменуо је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи