Полемика СНС-а и ПСГ о избору чланова ГИК-а

Београдски одбор Српске напредне странке демантовао је тврдњу Покрета слободних грађана да је приликом избора чланова Градске изборне комисије прекршен закон. Покрет слободних грађана саопштио је да је Српска напредна странка, супротно закону, изгласала већину чланова у Градској изборној комисији.

СНС, као и до сада, ради све у складу са законима и састав Градске изборне комисије осликава право стање одборничких група у градском парламенту, па у складу са тим СНС има седам чланова и председника, ДС три члана, СПС два, ПУПС један, Шапић један и Самостални ДСС један, наводи се у саопштењу СНС-а.

Додаје се да СНС воли Београд и брине о свим грађанима.

"Београд је модеран град, који се убрзано развија, у коме је само за претходне три и по године изграђено више од 550 километара новог асфалта, 396 километара водоводне и канализационе мреже, уређено је више од 200 фасада, а свакодневно се привлаче стране инвестиције и отварају нова радна места", стоји у саопштењу.

Покрет слободних грађана саопштио је да је Српска напредна странка, супротно закону, изгласала већину чланова у Градској изборној комисији.

Закон о локалним изборима одређује да ниједна политичка странка или страначка коалиција не може имати више од половине чланова у сталном саставу органа за спровођење избора, а СНС од данас има девет чланова и председника петнаесточлане комисије, наводи ПСГ.

"Упркос свему, Београђани, Београђанке и опозиција ће се изборити за своје гласове, а Покрет слободних грађана гарантује да ћемо, након демократских промена, изградити институционалну државу", наводи се у саопштењу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи