Именовани чланови Градске изборне комисије

Одборници Скупштине града Београда усвојили су решење о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Градске изборне комисије (ГИК).

Како је рекао председник Скупштине града Никола Никодијевић, било је неопходно да се у складу са законом прилагоди број и састав Градске изборне комисије, с обзиром да се ближи рок за расписивање градских избора.

Закон обавезује да стални састав Градске изборне комисије осликава састав одборничких група у Скупштини града.

"Ситуација коју смо имали на почетку мандата 2014. године није иста као сада на крају мандата, с обзиром да смо добили једну нову одборничку групу – За наш град, па и та група има право да предложи свог члана и заменика члана у сталном саставу", објаснио је Никодијевић Танјугу.

Да би се испоштовале законске норме и све одборничке групе биле заступљене у ГИК-у, данас је решењем именован нови састав Комисије.

"Математика је јасна када је у питању састав Комисије. Највећа странка не може имати више од 50 одсто чланова, тако је дефинисано законом. Остале одборничке групе деле других 50 одсто чланова Комисије", рекао је Никодијевић.

Подвукао је да су се све одборничке групе сложиле са саставом Градске изборне комисије.

"Сада смо спремни и можемо чекати датум расписивања избора", рекао је Никодијевић.

Градска изборна комисија има 16 чланова и 16 заменика чланова, односно председника и заменика председника (који су и чланови, односно заменик члана) и још 15 чланова и 15 заменика чланова.

За председника ГИК-а именован је досадашњи председник Зоран Лукић, на предлог одборничке групе "Александар Вучић – Будућност у коју верујемо", а за његовог заменика Наташа Ђукић, на предлог исте одборничке групе.

На предлог одборничке групе "Александар Вучић – Будућност у коју верујемо" именовани су чланови: Марко Радаковић, Јана Љубичић, Милош Дејановић, Гаврило Ковачевић, Милан Ненадовић, Срђан Смиљанић и Марина Шуковић, као и њихови заменици.

На предлог одборничке групе Демократска странка именовани су: Душан Динчић, Александра Гојковић и Ирена Љубомировић Иванковић, као и њихови заменици.

Испред одборничке групе СПС-ЈС именовани су чланови: Срђан Зораја и Бошко Војводић и њихови заменици.

Члан ГИК-а на предлог одборичке групе ПУПС-а је Гроздана Банац, на предлог Самосталног ДСС-а Вукица Лончар, а на предлог одборничке групе "За наш град" Марија Лековић.

Именовани су и заменици чланова на предлог тих одборничких група.

Секретар ГИК-а је Сандра Пантелић, а за њеног заменика именован је Милан Бркљач.

Избор чланова Градске изборне комисије била је једина тачка данашње седнице Скупштине града, а по кратком поступку разрешен је и именован нови в. д. директора Дома здравља у Барајеву.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи