Чанак: Власт треба да се огради од изјава Додика и Николића

Председник опозиционог ЛСВ-а Ненад Чанак сматра да власт у Србији треба да се огради од политике и изјава педседника РС Милорада Додика и бившег председника Србије Томислава Николића којима се, како наводи, нарушава територијални интегритет БиХ.

У саопштењу достављеном медијима, Чанак сматра да одликовање које је Додик данас уручио Николићу, није ни вест ни изненађење.

Исто тако, каже, очекивана је била и Николићева данашња честитика Додику и жеља да Република Српска буде самостална, независна, а затим и да се уједини са Србијом.

За Николића каже да је "човек који се изостанком лустрације и сплетом несрећних околности нашао на челу Републике Србије, а данас је владин чиновник, никада се није одрекао титуле четничког војводе а својим изјавама и поступцима је наставио са идејом Велике Србије која је ову земљу увукла у трагедије, беду и ратове".

О томе, додао је, сведочи не само његова подршка у својству председника Србије референдуму одржаном у ентитету суседне БиХ противно одлуци Уставног суда те земље пре годину и по дана, него и његова накнадна изјава из маја – да се нада да ће једнога дана Република Српска и Србија бити једно.

"Управо то је оно што Милорад Додик заговара и црта на мапама", навео је Чанак и додао да је управо зато важно да се "једном за свагда власт у овој земљи огласи и огради и од Додикових и од Николићевих изјава којима се нарушава територијални интегритет БиХ".

Сматра и да власт у Србији треба да се огради од те политике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи