"Заједно за Србију" подржала Ђиласа

Странка “Заједно за Србију“ подржала је кандидатуру Драгана Ђиласа за градоначелника Београда на састанку Ђиласа, Саше Јанковића, Вука Јеремића и Борка Стефановића са председником странке "Заједно за Србију" Небојшом Зеленовићем.

То је рекао председник Левице Србије Борко Стефановић након састанка у Шапцу и додао да је то прво заједничко појављивање коалиције која се окупила око Ђиласа и његове кандидатуре.

"Добили смо политичку подршку странке 'Заједно за Србију' за нашу коалицију и Драгана Ђиласа као кандидата за градске изборе у Београду. То је за нас веома значајно и могли смо да разговарамо и о евентуалној сарадњи за могуће парламентарне изборе", рекао је Стефановић.

Зеленовић је рекао да су у Шапцу креирали институционални оквир, "да грађани кажу шта је за њих најважније, да се чује шта је права народна воља, шта су стварне потребе људи и како се до њих долази и верујем да то може да буде темељ за један озбиљан политички договор".

Драган Ђилас је нагласио да верује у победу на предстојећим изборима у Београду.

"Ми који смо у Београду размишљамо на овај начин, ми смо сигурна већина јер ја не знам никога ко ће рећи да је боље да пензионер не добије још једну пензију, него да добије, ја не знам никога у мом окружењу ко ће да каже да је боље да сам купи књиге за школу. Него да купимо ми, не знам никога ко ће да каже ‘хајде да продамо ПКБ за мале паре‘, уместо да га сачувамо. А мало знам њих који кажу да се осећају сигурно на улицама Београда, ми који тако мислимо смо већина па зашто не би изашли заједно", рекао је Ђилас.

На првом заједничком окупљању у Шапцу, лидери опозиционих странака упознали су се и са начином на који функционише једини Град у Србији у којем на власти није СНС.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи