СНС: Политички шоу ДСС – парада популизма

Демократска странка Србије показала је у одсудним тренуцима борбе за српске државне и националне интересе на КиМ да тој борби није дорасла, а проглас који је представила је доказ да та странка није ништа научила из својих прошлих неуспеха, оцењују у СНС-у.

"Политички шоу" Демократске странке Србије био је парада популизма и лишен је озбиљности и осећаја за стварност, оцењују у СНС-у.

Уз подсећање да је за време владавине ДСС-а дошло до једностраног проглашења независности Косова, десетковања војске и подривања економске основе земље кроз пљачкашке приватизације, из СНС-а поручују да је одговор на све изазове са којима су се суочавали док су били на власти био мук.

"Гласна тишина у којој су се вртоглавом брзином топиле српске територије и гореле српске светиње, док су Срби у колонама, осрамоћени поразом који су им управо они и њима слични приредили, напуштали своја огњишта...", наводи се у саопштењу.

Обезбедили су себи место у српској историји као носиоци одговорности у земљи за време њеног највећег суноврата, а већа казна од тога и чињенице да се као последица немају чему на изборима надати, није им потребна, констатују у СНС-у.

У сапштењу се наводи да укључивање странака у политички дијалог о КиМ доприноси стварању целовите слике о томе шта српски народ жели и може да уради по питању своје јужне покрајине и да је чак и изношење неодрживих идеја поштеније него бежање од те теме, што је нажалост политика доброг дела странака опозиције.

"Један од циљева унутрашњег дијалога је да се тема Косово и Метохија из сфере дневне политике и популизма подигне на ниво озбиљног свестраног стратешког промишљања, међутим документом Демократске странке Србије и начином на који је представљен та сврха није испуњена", сматрају у СНС-у.

ДСС је раније објавио Апел за одбрану Косова и Метохије, упозоравајући на опасност да српска рука потпише предају КиМ у туђе руке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи