Триван: Желим свим грађанима здравију и бољу животну средину

Србија је оснивањем Министарства заштите животне средине направила епохални искорак у тој области, уверен је министар Горан Триван. 

"Бављење животном средином је убедљиво најважније питање у нашим животима али и за колектив", рекао је Триван.

Према његовим речима, ових неколико месеци бавили смо се организацијом, систематизацијом и разматрали смо циљеве и начин рада.

"Мислим да смо јако лепо 'скоцкали' како ће министарство изгледати у будућности", навео је министар Триван.

Рад његовог ресора обележило је, каже, и то што је у августу проглашен део заштићених природних подручја у Србији, чиме је за један одсто повећан укупан број заштићених подручја.

"Србија према плану до 2020. треба да има 10 одсто површина под заштитом, већ сада имамо седам одсто и верујем да ћемо премашити план", уверен је министар.

Додаје да је у протеклој години отворено много важних тема попут квалитета воде за пиће, власништва над изворима пијаће воде, прераде отпадних вода и проблема комуналног отпада.

"Много тога нас очекује и радујем се што смо добили прилику да урадимо овај посао и на овај начин желим свим грађанима ждравију и бољу животну средину у следећој години", поручио је Триван.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи